U nastavku akcije List II pronađeno i zaplijenjeno više od 6 tona duhana

Fena
U nastavku akcije List II pronađeno i zaplijenjeno više od 6 tona duhana
Arhiva/Ilustracija / SIPA
Nakon što su jučer nastavili akciju kodnog naziva List II, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, zajedno sa pripadnicima drugih nadležnih agencija, izvršili su pretrese objekata na jednoj lokaciji u Bijeljini.

Kako stoji u saopćenju SIPA-e, po završetku nastavka akcije List II, policijski službenici ove agencije, zajedno sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje jučer su, prema naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a uz pomoć policijskih službenika MUP-a RS pretresali su objekte zbog pronalaska dokaza u služajevima organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Tokom jučerašnje akcije, na području BIjeljine, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli čak 5,23 tone osušenog duhana u listu i 1,1 tonu duhana u procesu sušenja, čime će se broj dokaza u slučajevima nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda povećati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije