U krivolovu u Zavidovićima ubijen efendija: Uhapšene tri osobe

Radiosarajevo.ba
U krivolovu u Zavidovićima ubijen efendija: Uhapšene tri osobe
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da se dovode u vezu sa ubistvom A. V. (1981) u Zavidovićima i ranjavanja M. K. (1979), navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Policija je nakon završetka uviđaja u selu Stog kod Zavidovića, u istražnom postupku lišila slobode oca H. P.(1968) i njegovog sina H. E. (1995), te H. F. (1991), i nakon kriminalističke obrade poduzela aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela "ubistvo" i krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Kako saznajemo, smrtno je stradao imam džemata Mokronoga iz Tomislavgrada Admir Vuković, dok je povrijeđen njegov zet Mesud Krajnić. Vuković je za vrijeme bajramskih praznika boravio kod rodbine u Zavidovićima, te se i uputio u lov sa svojim zetom. 

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su zbog slabe vidljivosti mislili od stradalog i povrijeđenog da su divljač zbog čega su pucali u njihovom pravcu.

Kako su naveli za Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, A. V. je smrtno stradao pucnjem iz lovačke puške tokom krivolova, dok je lice inicijala M. K. zadobilo lake tjelesne povrede usljed ranjavanja i nakon ukazivanja medicinske pomoći u Domu zdravlja Zavidovići upućeno u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman, a u toku dana iz iste je i otpušteno na kućno liječenje.

U skladu s uputama i nalozima dežurnog kantonalnog tužioca nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojim je nastupila smrt  V. A., kao i teže povređivanje K. M.

Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, osobe lišene slobode će biti predate na nadležnost i postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima: “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona F BiH i “Lake tjelesne povrede” iz člana 173. Krivičnog zakona F BiH.

Dežurni tužilac nakon zaprimanja Izvještaja i ispitivanjna osumnjičenih lica odlučiti će o upućivanju mjere pritvora. Naložena je obdukcija, a ista će biti obavljena u Tuzli, naveli su iz Tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije