Policija istražuje detalje: Zbog ubistva u Tuzli uhapšena jedna osoba

Radiosarajevo.ba
Policija istražuje detalje: Zbog ubistva u Tuzli uhapšena jedna osoba
Muškarac inicijala E. S. (51) iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je sinoć na području ovog grada ubio sugrađanina inicijala I. K. (51).

To su pokazali preliminarni rezultati istrage nakon pucnjave koja se dogodila oko 22.45 sati ispred ugostiteljskog objekta, u blizini šetališta Slana Banja u Tuzli, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona.

Još uvijek nije poznat tačan identitet uhapšene osobe, a kako prenose lokalni portali ubijen je Ivica Kantor zvani Iva, jedan od tuzlanskih zaštitara. Kantor je i od ranije poznat javnosti, nakon što je 2009. godine teško ranjen hicima iz automatske puške ispred Doma mladih u Tuzli.

Tada je zadobio povrede opasne po život, a ljekari su ga nakon nekoliko dana liječenja uspjeli spasiti, pišu tuzlanski mediji. 

Uviđaj nakon sinoćnjeg ubistva obavili su službenici MUP-a TK-a i dežurni kantonalni tužilac, a istraga još uvijek traje te bi u toku dana trebalo biti poznato više informacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije