U gepeku bijelog Q8 vozač “ušuškao” više od 60.000 neprijavljenih eura

1
Radiosarajevo.ba
U gepeku bijelog Q8 vozač “ušuškao” više od 60.000 neprijavljenih eura
Foto: gpmaljevac.com / Zapljenjena velika svota novca

Carinici su, u saradnji sa policijom na graničnom prijelazu Horgoš spriječili pokušaj prenosa preko 60.000 neprijavljenih eura preko granice.

Slučaj je otkriven kada je na prijelaz pristigao audi Q8, njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnji turski državljanin.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je rekao da sa sobom nosi lični prtljag i 5.000 eura.

Međutim, tokom detaljne kontrole vozila, carinici su ispod stvari u gepeku, zatekli i crnu torbicu punu neprijavljene gotovine, piše gpmaljevac.com.

Odmah potom otkrivena je još jedna slična torbica na suvozačevom sjedištu, da bi se i u džepu vozača našla pozamašna suma neprijavljenog novca.

Ukupno je otkriveno 60.900 neprijavljenih eura, pa je putniku na licu mjesta vraćen dozvoljen iznos od 10.000 eura koji nije bio u obavezi da prijavi. Ostatak sume od 50.900 eura zadržan je do okončanja prekršajnog postupka.

Zaplijenjen novac - undefined

Foto: gpmaljevac.com: Zaplijenjen novac

"Na pragu još jedne turističke sezone, podsjećamo putnike da se propisi o dozvoljenom iznosu gotovine koja ne podliježe prijavljivanju na granici – nisu mijenjali. Riječ je o sumi od 10.000 eura, pa ukoliko sa sobom nosite više od toga, obavezno to prijavite kako biste izbjegli da vam novac bude privremeno ili trajno oduzet", podsjeća gpmaljevac.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije