Vozači: Na ovim graničnim prijelazima ogromne gužve

0
Radiosarajevo.ba
Vozači: Na ovim graničnim prijelazima ogromne gužve
FOTO: BIHAMK / Granični prijelazi 30. maj 2022.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, kao i na ulazu na graničnom prijelazu Ivanica, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na asfaltiranju u vremenu od 08 do 19 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Priboj-Sapna. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije