U akciji "Žuto" uhapšene tri osobe zbog proizvodnje i prometa opojnih droga

Radiosarajevo.ba
U akciji "Žuto" uhapšene tri osobe zbog proizvodnje i prometa opojnih droga
Pixabay / Droga (Ilustracija)
U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kodnog imena "Žuto", koja je provedena jučer na području općine Stari Grad uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom, prometom i uživanjem opojnih droga.

Provodeći ovu akciju, jučer u 15.40 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a KS-a, uhapsili su P.R., rođenog 1980. godine u Sarajevu i M.Z., rođenu 1983. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZFBiH - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Također, uhapšen je i L. V. rođen 1980. godine u Sarajevu, koji je trenutno nastanjen na Palama, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZFBiH - posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Nakon što su izvršili pretres uhapšenih lica, kao i stambenih objekata koje ove osobe koriste, policijsku službenici pronašli su sljedeće predmete:

- kod P.R., oko 450 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, 8 tableta metadon i mobilni telefon,

- kod M.Z., jedan mobilni telefon koji je ista sa P.R. koristila prilikom preprodaje droge,

- kod L.V. jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin i mobilni telefon.

Iz MUP-a KS-a su kazali kako će, nakon završene kriminalističke obrade, lica P.R. i M.Z., uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok će L. V. biti pušten iz službenih prostorija, uz napomenu da će i izvještaj o krivičnom djelu koje je počinilo ovo lice biti dostavljen nadležnom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije