Dvije osobe uhapšene zbog dilanja i posjedovanja droge

Radiosarajevo.ba
Dvije osobe uhapšene zbog dilanja i posjedovanja droge
Dvije osobe uhapšene su zbog posjedovanja i dilanja opojnih druga.

Nakon što su pretresli stan u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo uhapsili su Š.B. (1979) i F. S. (1987), navodi se u saopćenju MUP-a KS-a.

Prilikom pretresa stana pronađeno je i od Š.B. oduzeto 1.455 grama bijele materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin sulfat /speed, digitalna vaga i dvije drobilice.

O ovom slučaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Istog dana Š.B. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, dok je F.S. lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZFBiH.

Uhapšeni su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, Š.B. i F.S. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predati na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije