Novi detalji / U akciji "Bjegunac" uhapšeno 13 osoba

22. 11. 2021. u 16:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje provode operativnu akciju „Bjegunac“ u okviru koje je do sada uhapšeno 13 osoba.

Akcija je sprovedena na području Bijeljine, Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Špionice, Pelagićeva i Orašja.

Osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Tokom dosadašnjih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva „Bjegunac“ policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli: 82,76 grama opojne droge „kokain“ i 27,19 grama smjese, te 5936.012 grama opojne droge „marihuana“.

Oduzete su i tri drobilice, jedna vaga, 170 komada sjemenke indijske konoplje, 105 komada tableta, municija - 82 komada, šet ručnih bombi, dva putnička motorna vozila, 21 mobilni telefon sa pripadajućim SIM karticama, uređaj za ometanje signala, 1.515 eura i 1.500 KM, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšene osobe su sprovedene u službene prostorije, nad njima je u toku kriminalistička obrada, navodi se u saopćenju SIPA-e.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA