Slaven Dakić predat Tužilaštvu KS-a: Uhapšen u policijskoj akciji u Rogatici

Radiosarajevo.ba
Slaven Dakić predat Tužilaštvu KS-a: Uhapšen u policijskoj akciji u Rogatici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slaven Dakić predat Tužilaštvu KS-a
Slaven Dakić koji je uhapšen nakon akcije nekoliko bh. policijskih agencija u Rogatici, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u Rogatici, kako nezvanično doznajemo, uhapšeni su Slaven Dakić (30) iz Istočne Ilidže, Rade Bartula (51) sa Sokoca i Zoran Jovičić (54) iz Rogatice.

Velika akcija policijskih snaga: Uhapšeno više osoba, dvije predate MUP-u KS-a

Uhapšeno je nekoliko osoba, a pronađen je i crni Range Rover, koji se pominjao se i kao jedno od vozila koje je korišteno prilikom ubistva dvojice policajaca MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

O akciji su se oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iz kojeg su otkrili nešto više detalja:

"Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su, 5. novembra, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke „Range Rover“, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu, izvršili blokadu, kom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, opština Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečena lica inicijala S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice.

Lica su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su lica i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na dalje postupanje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12. septembra. godine, na području Kantona Sarajevo.

Takođe, širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, opština Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela „Krađa“ izvršenim na području Kantona Sarajevo. Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo", navodi se u informaciji MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije