Tužilaštvo TK o pucnjavi u Lukavcu: Poznato šta je s djetetom koje je ranilo nastavnika

4
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo TK o pucnjavi u Lukavcu: Poznato šta je s djetetom koje je ranilo nastavnika
Foto: Radiosarajevo.ba / Pucnjava u Lukavcu

Pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac grad Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole.

On je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla i u toku je operativni zahvat.

Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina ( rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca  prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio,  odbacio je pištolj koji je pronađen bit će  predmet vještačenja.

Uviđaj na terenu obavljaju dežurni tužilac u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Lukavac.

"U istragu su uključena dva tužioca. Dežurni tužilac obavlja uviđajne radnje i obavlja nadzor nad istragom, te tužilac za maloljetnike koji je uključen u poduzimanje daljih mjera i radnji u odnosu na dijete.

Obratili se nadležni nakon pucnjave u Lukavcu: "Danas se završava nastava u svim školama u TK"

Obratili se nadležni nakon pucnjave u Lukavcu: "Danas se završava nastava u svim školama u TK"

Odmah je uključen Centar za socijalni rad, a u toku su kontakti sa određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi sa postupanjem sa djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku", saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Poduzimaju se potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj.

Više o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije