Policija saopćila detalje o pucnjavi u Lukavcu: Dijete koje je pucalo ima nepunih 14 godina

1
Radiosarajevo.ba
Policija saopćila detalje o pucnjavi u Lukavcu: Dijete koje je pucalo ima nepunih 14 godina
FOTO: Radiosarajevo.ba / Gradonačelnik Edin Delić u OŠ Lukavac

Nedim Osmanović, nastavnik engleskog jezika teško je ranjen jutros u pucnjavi u Lukavcu, a trenutno je na operaciji u UKC Tuzla. Njega je upucao maloljetni učenik.

O svemu se oglasila policija.

"Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika PU Lukavac na lice mjesta događaja, zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja, te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i dr predmeti.

Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja.

U pucnjavi je povrijeđeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca, uposlenik JU OŠ Lukavac grad koje je tom prilikom zadobilo TTP konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još u toku.

Ministar Nenad Nešić: Hitna reakcija nadležnih kako bi se spriječile nove tragedije

Ministar Nenad Nešić: Hitna reakcija nadležnih kako bi se spriječile nove tragedije

Obezbjeđenje lica mjesta vrše policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog Tužioca KTTK-a koji se nalazi na licu mjesta izvršiće istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TKa i OKP PU Tuzla. Na licu mjesta nalazi se i Tužilac za maloljetnike. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti dati više informacija", saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Više o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije