Obratili se nadležni nakon pucnjave u Lukavcu: "Danas se završava nastava u svim školama u TK"

1
L. M.
Obratili se nadležni nakon pucnjave u Lukavcu: "Danas se završava nastava u svim školama u TK"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ahmed Omerović

Ispred osnovne škole Lukavac Grad u Lukavcu održava se press konferencija nadležnih iz Tuzlanskog kantona povodom pucnjave u školi u kojoj je bivši učenik pucao u nastavnika.
 
Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona kazao je da će Vlada TK raditi na aktivnostima u vezi sigurnosne situacije u školama.

"Sa današnjim danom se završava nastava u svim školama na području TK. Sačekat ćemo da Tužilaštvo sprovede istragu, onda ćemo izaći u javnost s više informacija", kazao je Omerović pozivajući se na to da je u pitanju maloljetna odluka.

Kazao je da čekaju informaciju s UKC Tuzla o stepenu povrijeđene osobe.

U razgovoru s društvom pedagoga i psihologa, odlučeno je da su se oni stavili na raspolaganje svim roditeljima i učenicima.

Ministar policije TK Hajrudin Mehanović kazao je da je ranjena osoba koja je uposlenik Osnovne škole u Lukavcu.

Načelnik Lukavca Edin Delić na press konferenciji kazao je da suosjeća s porodicom povrijeđenog ranika.

"Prema nezvaničnim informacijama, borba je još uvijek, ima mjesta optimizmu. Ono što mogu reći, jer Tužilaštvo radi svoj posao, maloljetnik je uhapšen odmah. Oružje je do maloprije bilo na ulici. Policija je reagovala konkretno. Nažalost, desilo se najgore", kazao je Delić.

Istakao je da nije upoznat o tome da je učenik ranije donosio oružje u školu, ali da je upoznat s time da je izrečena disciplinska mjera učeniku.

"Mi svi znamo o tome govoriti, ali imamo dovoljno stručnih ljudi koji bolje znaju govoriti o ovom problemu. Mi u školama imamo pedagoge, međutim, u našem kantonu nemamo obavezu da zaposlimo psihologe u školi. To je apsurd. Treba iznaći sredstva da se zaposle stručna lica. Prosvjetni radnici su vrlo kvalitetno reagirali", istakao je Delić.

Više o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije