Tužilaštvo predložilo pritvor: Cijela porodica iz Kalesije dilala drogu!

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo predložilo pritvor: Cijela porodica iz Kalesije dilala drogu!
Foto: Nezavisne novine / Policajci uhapsili četiri osobe / Ilustracija

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za šest osoba iz Kalesije, koje su osumnjičene za prodaju droge.

Tužilac je predložio pritvor za Admira Jusufovića (33) zvanog Petak, Demira Jusupovića (37), Aldina Jusupovića (19), Smilju Čančarević (31), Feridu Jusupović (61) i Almu Čatibušić (31), svi iz Kalesije.

Nezvanično, u pitanju su braća, njihove supruge, te ostala rodbina. Admira Jusufovića terete da je organizovao grupu, a on je još osumnjičen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Po nepotvrđenim informacijama, Admir Jusufović je cijelu porodicu uveo u biznis sa drogom, osim oca, koji je imao infarkt. Mještani Kalesije sumnjaju da je Jusufović imao veze u policiji koje su znale čim se bavi i tolerisale mu to, prenose Nezavisne.

"Sumnja se da je Admir Jusufović organizirao grupu unutar svoje porodice, u  kojoj su bili i ostali, te da je od jula prošle do aprila ove godine od određenih osoba iz Sokoca i na drugim lokacijama nabavljao veće količine kanabisa, heroina, kokaina, spida i ekstazija", navodi se u saopštenju iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije