Svjedočili stražari: Kako je Sejfović pobjegao iz KPZ-a u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Svjedočili stražari: Kako je Sejfović pobjegao iz KPZ-a u Sarajevu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno  suđenje Amelu Sejfoviću  i njegovim pomagačima za bijeg iz KPZ-a „Miljacka“.

U sudu su svjedočili zatvorski stražari Adis Mešević i Emir Karić koj isu ispričali da određene rutinske provjere nisu mogli raditi zbog nedostatka ljudi.

Na dan kada je Sejfović pobjegao Karić je bio dežurni. On je ispričao da je putem radioveze čuo da je potrebna pomoć na kapiji 2, koja vodi do ulice Jadranska. Tu je zatekao kolegu Nikolu Simića, koji je ponavljao da Sejfović ima pištolj. On mu je rekao rekao da se neko odvezao na motociklu.

Amel Sejfović se prema optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo tereti za bijeg iz zatvora 3. septembra prošle godine, te optuženi za pomaganje prilikom bjekstva osobi koja je lišena slobode.

Optužnica je podignuta protiv Dževada Hazića, Igora Buzova, Amira Ibrahimija, Miloša Igora, Nikole Simića, Mirze Fazlića i Sanjina Borčaka, među kojima se Hazić, Buzov i Ibrahimi nalaze u KPZ-ovima u Sarajevu i Zenici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije