Sarajevo: Muškarac koji je pucao u naselju Mojmilo uhapšen pa pušten

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Muškarac koji je pucao u naselju Mojmilo uhapšen pa pušten
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Muškarac inicijala D. P. uhapšen je u utorak u Sarajevu, zbo sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti, odnosno da je pucao iz vatrenog oružja u sarajevskom naselju Mojmilo.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, cijeli slučaj dogodio se oko 11.20 sati u blizini džamije "Kralj Fahd".

"Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su osobe inicijala A. H., S. K. i maloljetnu osobu inicijala A. A., koji su izjavili da se nepoznata osoba u vozilu marke Škoda Fabia zaustavilo ispred njih, odjeveno u uniformu zaštitarske agencije, u namjeri da ih napadne palicom. Tom prilikom S. K. se nožem suprotstavio nepoznatoj osobi i razbio zadnje vjetrobransko staklo, a A. H. je oštetio retrovizor na pomenutom motornom vozilu. Nepoznati muškarac u zaštitarskoj uniformi uzvratio je ispalivši jedan hitac iz pištolja", navodi se u saopćenju MUP-a KS-a.

Zbog cijelog slučaja policijski službenici su dva sata kasnije uhapsili osobu inicijala D. P. (1987) iz Sarajeva, a prilikom kriminalistične obrade od njega je privremeno oduzet pištolj marke HS-200, s pripadajućim okvirom i municijom. Nakon završetka kriminalističke obrade mušarac je pušten iz prostorija policije.

"O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije