Tužilaštvo objavilo jezive detalje: Amela Čičkušić i njena djeca ubijena na izrazito okrutan način

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo objavilo jezive detalje: Amela Čičkušić i njena djeca ubijena na izrazito okrutan način
Foto: Facebook / Amela Čičkušić

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi sa ubistvima tridesetčetvorogodišnje žene i njeno dvoje djece u dobi od devet i dvije godine, koja su počinjena na okrutan način u porodičnom stanu u tuzlanskom naselju Stupine.

Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni Tužilaštvu, te se uskoro očekuje dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu, saopćeno je iz Tužilaštva.

Ono što su jučer Albanci napravili navijačima Italije ući će u historiju, masovno se dijeli snimak

Ono što su jučer Albanci napravili navijačima Italije ući će u historiju, masovno se dijeli snimak

Dakle, u toku su brojne istražne radnje i  prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja. Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza, koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva, raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije.

"S obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost", saopćili su.

Posjetimo, Amelu Čičkušić (34) je u Tuzli ubio muž Mujaga Čičkušić. Osumnjičen je i za ubistvo njihovo dvoje djece, starosti od dvije i devet godina. Prema pojedinim navodima, dijete od dvije godine ubijeno je u krevetiću, a starije u ćošku sobe. Majka ih je pokušala spasiti, ali nije uspjela... 

Kolege i pacijenti UKC Tuzla se potresnim porukama opraštaju od Amele koju je ubio suprug

Kolege i pacijenti UKC Tuzla se potresnim porukama opraštaju od Amele koju je ubio suprug

Tijela majke i njene djece pronađena su u ponedjeljak, 20. maja, u stanu Mujage Čičkušića, koji je noć prije, skokom sa zgrade, počinio samoubistvo u naselju Stupine. Ono što je šokiralo istražitelje jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi, a policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, tu su i imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj - tamo je radio kao medicinski tehničar, a prije nekoliko dana se vratio u Tuzlu.

Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije