Kolege i pacijenti UKC Tuzla se potresnim porukama opraštaju od Amele koju je ubio suprug

4
Radiosarajevo.ba
Kolege i pacijenti UKC Tuzla se potresnim porukama opraštaju od Amele koju je ubio suprug
Foto: Facebook / Amela Čičkušić

"Danas su Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili mnogo, beskrajno mnogo... Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra..."

Ovim riječima se na društvenim mrežama prijatelji i porodica opraštaju od ubijene Amele Čičkušić (34) koju je, kako se vjeruje, u Tuzli ubio muž Mujaga Čičkušić. Kako se pretpostavlja, osumnjičen je i za ubistvo njihovo dvoje djece, starosti od dvije i devet godina.

Tijela majke i njene djece pronađena su jučer, 20. maja, u stanu Mujage Čičkušića, koji je noć prije, skokom sa zgrade, počinio samoubistvo u naselju Stupine. Ono što je šokiralo istražitelje, prema tvrdnjama Dnevnog Avaza, jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi, a policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, tu su i imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj - tamo je radio kao medicinski tehničar, a prije nekoliko dana se vratio u Tuzlu.

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla, a osoblje i pacijenti za nju imaju samo riječi hvale.

"Jedna od najboljih koje poznajem. COVID je pokazao prava lica mnogih od nas... ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala Ti! Hvala Ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno", napisala je jedna njena kolegica na društvenim mrežama.

Oglasilo se Tužilaštvo TK: Izdate naredbe za obdukciju tijela i DNK analizu

Oglasilo se Tužilaštvo TK: Izdate naredbe za obdukciju tijela i DNK analizu

Podsjetimo, u proteklih devet mjeseci na ovom području brutalno je likvidirano dvoje djece i sedam žena. Žrtve femicida su, imenom i prezimenom:

  • Nizama Hećimović (Gradačac)
  • Tahira Čamdžić (Živinice)
  • Aida Dendić (Zavidovići),
  • Amra Kahrimanović (Tuzla)
  • Selma Baluković (Lipnica),
  • Halida Smajić (Gradačac) i
  • Amela Čičkušić (Tuzla).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije