Tužilaštvo KS traži pritvor za Marka Trifkovića Žižana

0
A. Ka.
Tužilaštvo KS traži pritvor za Marka Trifkovića Žižana
Foto: Radiosarajevo.ba/Arhiv / Marko Trifković Žižan

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Marku Trifkoviću, osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, potvrdila je Azra Bavčić, portparol spomenute pravosudne institucije.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Trifkovića, zvanog Žižan, prekjučer su uhapsili pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Podsjetimo, Davor Vujinović i Adis Šehović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, tokom vršenja svojih profesionalnih dužnosti.

Automafijaši su pucali na policijski automobil. Na licu mjesta stradao je Šehović, dok je njegov kolega Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu.

Trifkoviću se trenutno sudi u predmetu "Volan" u Sudu Bosne i Hercegovine. Radi se o procesuiranju osoba optuženih za krađe vozila na području Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije