Ko je Marko Trifković Žižan: Već mu se sudi za krađu vozila

2
A. Ka.
Ko je Marko Trifković Žižan: Već mu se sudi za krađu vozila
FOTO: Radiosarajevo.ba / Uviđaj u Sarajevu nakon ubistva policajaca

Tužilaštvo ima konkretna imena i ja zato kažem da je završena priča. Moj klijent nije pucao i to smo, očigledno, i Tužilaštvo i svi mi mogli zaključiti. Pred nama je proces i mislim da smo stavili tačku na ovo.

Ovim riječima je za portal Radiosarajevo.ba krajem prošle godine komentirao hapšenje Aleksandra Macana, osumnjičenog za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, njegov advokat Duško Tomić.

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) danas su uhapsili Marka Trifkovića Žižana, automafijašu s Pala. Trifković je, uz Macana i Savu Marinkovića, jedan od osumnjičenih za brutalno ubistvo sarajevskih policajaca.

Švedska se sprema za finale Eurosonga u strahu: Sveprisutan je osjećaj nesigurnosti

Švedska se sprema za finale Eurosonga u strahu: Sveprisutan je osjećaj nesigurnosti

Je li Macan, kako je i najavio njegov advokat Tomić, otkrio osobu koja je povukla obarač, za sada nije poznato.

Žižan se, kao i još na desetine kradljivaca vozila, ranije dovodio u vezu s ovim slučajem. On se nalazio u pritvoru, jer je jedan od optuženih u predmetu "Volan" u Sudu Bosne i Hercegovine. Radi se o procesuiranju osoba optuženih za krađe vozila na području Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Davor Vujinović i Adis Šehović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, tokom vršenja svojih profesionalnih dužnosti.

Automafijaši su pucali na policijski automobil. Na licu mjesta stradao je Šehović, dok je njegov kolega Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije