Marko Trifković Žižan predat u nadležnost Tužilaštva KS

0
Radiosarajevo.ba
Marko Trifković Žižan predat u nadležnost Tužilaštva KS
Foto: Radiosarajevo.ba/Arhiv / Marko Trifković Žižan

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Marko Trifković Žižan predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u sarajevu.

Trifković, automafijač s Pala, bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenom.

Trifkovića su jučer uhapsili pripadnici Državne agnecije za istragu i zaštitu (SIPA).

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Podsjetimo, Davor Vujinović i Adis Šehović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, tokom vršenja svojih profesionalnih dužnosti.

Automafijaši su pucali na policijski automobil. Na licu mjesta stradao je Šehović, dok je njegov kolega Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu.

Trifkoviću se trenutno sudi u predmetu "Volan" u Sudu Bosne i Hercegovine. Radi se o procesuiranju osoba optuženih za krađe vozila na području Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije