Odluke / Tužilaštvo BiH se oglasilo o izručenju Darka Eleza

23. 02. 2021. u 15:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Apelacioni sud u Beogradu odobrio je izručenje Darka Eleza BiH.

Tužilaštvo BiH i Posebni odjel za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, poduzimaju sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje ovog osumnjičenika.

"Ova odluka, između ostalog rezultat je napora i saradnje Tužilaštva BiH i MUP-a RS, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om RS. U narednim danima, realizirat će se aktivnosti koordinacije i komunikacije, sa partnerskim policijskim i
sigurnosnim agencijama, a radi što skorijeg realiziranja transporta navedenog osumnjičenika i optuženika u
predmetima Tužilaštva BiH", navedeno je u saopćenju.

Elez Darko, optužen je u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka” u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravomoćne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina.

Tužilaštvo BiH također radi na opsežnom predmetu za organizirani kriminal, koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe, koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela ubojstava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA