Kriminal / U čijoj firmi je uhapšen Darko Elez, šta je policija čekala?

23. 12. 2020. u 10:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 27

Hapšenje jednog od najzloglasnijih kriminalaca Darka Eleza dokaz je da policija radi svoj posao i da se odgovorno bori protiv organizovanog kriminala, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je za RTS rekao da je Darko Elez uhapšen u Batajnici, u firmi koja je glasila na njegovu ženu, ali je bila suštinski u njegovom vlasništvu.

"Akcija je bila profesionalana, znali smo gdje se kreće, s kim se viđa, i kad smo dobili naredbu Višeg suda, što je bila hrabra odluka, odmah smo krenuli u akciju. Darko Elez je vršio najteža krivična djela, ubistva, rekete, tako da je jako dobra vijest da više nije na slobodi", istakao je ministar polcije.

Potvrdio je da je kriminalna grupa koju je predvodio Darko Elez sarađivala s kriminalnom grupom iz Beograda bliskom "kavčanima".

"Brojna njihova djela su bila povezana i on je stajao iza toga. Svi oni jako dobro sarađuju. Sarađuju u RS, Srbiji, Crnoj Gori. Svi znaju da je on ubica i narko-diler, ali je bilo teško to dokazati. Čim smo dobili dokaze preduzeli smo akciju", naveo je Vulin i zahvalio na saradnji Tužilaštvu BiH i RS. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)