Tuča zbog momka: Pozvala drugaricu da se pomire, ona je ošišala i posjekla makazama

Radiosarajevo.ba
Tuča zbog momka: Pozvala drugaricu da se pomire, ona je ošišala i posjekla makazama
Foto: Nezavisne novine / Ilustracija

Ivona Đ. (22) iz Foče pretukla je drugaricu Miju M. (22) iz Pala i makazama joj odsjekla kosu, te je porezala po licu, nakon svađe zbog momka.

Slučaj se odigrao u utorak uveče u stanu Mije M. u fočanskoj ulici Kralja Petra.

Srpskainfo nezvanično saznaje da su se djevojke i ranije svađale zbog istog momka, a u utorak uveče Mija je pozvala drugaricu da se pomire.

Međutim, ponovo su se posvađale, a Ivona je uzela makaze i s njima napala Miju.

"Prvo joj je odsjekla pramen kose, a zatim je makazama posjekla po licu, glavi i rukama. Pozvana je policija koja je brzo stigla i povrijeđena je odvezena u bolnicu u Foči, dok je osumnjičena ispitana", objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Policijska uprava Foča navodeći inicijale saopćila je da im je ovaj slučaj prijavljen juče oko 19. 45 sati.

"Prijavljeno je da je M.M. iz Pala napala njena drugarica Đ.I. iz Foče, i nanijela joj tjelesne povrede po tijelu i glavi sa kojom je pokušala da riješi od ranije nastale probleme i nesporazume. Naime, M.M. je pozvala Đ.I. u njen stan da pokušaju riješiti njihov nesporazum ali je Đ.I. uz pomoć odrezala M.M. veći pramen kose, a potom joj i nanijela povrede u vidu ogrebotina i rasjekotina na glavi i tijelu. Policijski službenici su povređenu M.M. odvezli u Univerzitetsku bolnicu Foča gdje joj je ukazana ljekarska pomoć, a o događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje", saopćila je policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije