Tuča u migrantskom centru u Blažuju: Policija sinoć kasno dobila poziv

Radiosarajevo.ba
Tuča u migrantskom centru u Blažuju: Policija sinoć kasno dobila poziv
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Migranti u Blažuju

Sinoć Iza ponoći, tačnije u 02.40 sati, obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između više lica - migranata u privremenom migrantskom centru "Blažuj", kazali su iz Ministarsta unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Odmah je na mjesto događaja upućeno više patrola policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te je uspostavljen narušeni javni red i mir.

Više lica - migranata je zatražilo ljekarsku pomoć i ista im je pružena od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je jedan broj povrijeđenih upućen na dalji ljekarski tretman u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu", kazali su iz sarajevske policije.

Obaviješten je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem ovlaštenju policijski službenici Uprave policije MUP-a KS na mjestu događaja vrše uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više informacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije