Zbog masovne tuče u kafani: Uhapšena trojica bh. državljana u Srbiji

1
Radiosarajevo.ba
Zbog masovne tuče u kafani: Uhapšena trojica bh. državljana u Srbiji
Foto: Printscreen / Ilustracija

Do masovne tučnjave 20-ak mlađih muškaraca došlo je u petak oko 22 sata u kavani 'Bećarac' u Temerinskoj 20 u Novom Sadu, koja je trebala biti zatvorena.

Glasnogovornik Hitne pomoći, doktor Zoran Krulj rekao je za 021.rs da je povrijeđeno pet muškaraca, a intervenirali su na poziv policije, piše hercegovina.info.

Mladići od 25, 21, 25 i 23 godine zbrinuti su na mjestu događaja i prevezeni na Odjel hirurgije, dok je muškarac od 26 godina dobio uput za hirurgiju.

Mladići su bili pod utjecajem alkohola.

Više patrola redovne, kao i interventne jedinice uz asistenciju žandarmerije interveniralo je i prekinulo tučnjavu, a potom su priveli veći broj osoba.

U dogovoru sa tužilaštvom i nakon istrage, bit će podnesene krivične prijave.

Na mjesto događaja je izašla i komunalna milicija, sanitarna inspekcija i druge službe, kako bi se pokrenuo postupak protiv objekta koji je kršio zakon i epidemiološke mjere time što je radio poslije 20 sati.

Kako je tokom subote priopćeno, novosadska policija uhapsila je trojicu državljana Bosne i Hercegovine, D. K. (22), M. M. (23) i S. T. (23), kao i D. P. (21), sa područja Inđije, zbog sumnje da su učinili krivično djelo 'Sudjelovanje u tučnjavi'.

Krivične prijave bit će podnijete protiv još još 11 osoba, osumnjičenih za ovo krivično djelo.

Shodno Zakonu o javnom redu i miru, protiv vlasnika ugostiteljskog objekta bit će podnijeta prekršajna prijava, zbog sumnje da je prodavao alkohol osobama koje su pod očiglednim utjecajem alkohola, kao i protiv dvojice konobara koji nisu obavijestili policiju o narušavanju javnog reda i mira.

Budući da je tučnjava izbila u vrijeme kada je zabranjen rad ugostiteljskih objekata, o ovom događaju obaviještene su komunalna policija i sanitarna inspekcija, radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije