Tri mlađe osobe stradale u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Livna

Radiosarajevo.ba
Tri mlađe osobe stradale u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Livna
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Tri osobe su smrtno stradale, dok je jedna povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20:10 na magistralnoj cesti Livno - Šujica na prevoju Borova glava.

U nesreći su smrtno stradali A. T. (1994) iz Tomislavgrada koji je upravljao vozilom BMW bh. registarskih oznaka, vozač automobila VW Polo šibenskih registarskih oznaka M. D. (1982) iz Makarske, te suvozač M. M. (1989) iz Bugojna, nastanjen u Makarskoj, dok je suvozač M. M. koji se također nalazio u automobilu Polo (1966) zadobio teške tjelesne povrede.

Povrijeđeni M. M. iz Bugojna, nastanjen u Makarskoj, prevezen je u Kantonalnu bolnicu u Livnu gdje je zbog teških tjelesnih povreda zadržan na daljnjem liječenju, dok su tijela stradalih prevezena u mrtvačnicu ove bolnice.

Naložena je i obdukcija tijela danas u 12 sati.

Na magistralnom  putu  M-15 Livno-Posušje saobraćaj je potpuno obustavljen do daljnjeg, javili su jutros iz BIHAMK-a.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili pripadnici PU Livno, MUP-a Kantona 10 i kantonalni tužilac, a operativni rad na ovom događaju se nastavlja.

Prema neslužbenim informacijama, do nesreće je došlo kada su se dva vozila izravno sudarila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije