Trebinjac počinio pet krivičnih djela za 6,5 sati potom uhapšen

0
Radiosarajevo.ba
Trebinjac počinio pet krivičnih djela za 6,5 sati potom uhapšen
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Trebinjac inicijala S.R. počinio je u petak, 24. marta, pet krivičnih djela na teritoriji grada Trebinja u vremenu od šest ipo časova, ali ga je policija na kraju uhvatila i lišila slobode u popodnevnim satima.

Policija je najprije zaprimila prijavu oko 7 sati da je ispred jedne trebinjske porodične kuće ukradeno putničko vozilo "Golf II" i nakon izvršenog uviđaja i šire pretrage terena pronašla vozilo u trebinjskom selu Dubljani, što je Okružno javno tužilaštvo okvalifikovalo kao krivično djelo "Кrađa" iz člana 224. Кrivičnog zakonika RS-a.

Oko 10 sati je policiji stigla druga prijava i to iz istog sela gdje je nađen Golf, o tome da je napadnuta jedna osoba u porodičnoj kući i tom joj je prilikom ukradeno 500 eura, što je tužilaštvo okvalifikovalo kao krivično djelo "Razbojništvo" iz člana 227. Кrivičnog zakonika RS-a.

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Razbojnik je nakon toga otišao u susjedno selo Grmljani, gdje je, tokom preduzimanja istražnih radnji i radnji dokazivanja u prethodna dva krivična djela, policija otkrila još tri počinjena krivična djela, Narušavanje nepovredivosti stana iz člana 151. Кrivičnog zakonika RS-a na način da je počinilac neovlašteno ušao u jednu porodičnu kuću i dva krivična djela "Teška krađa" iz člana 226. Кrivičnog zakonika RS-a na način da je izvršena provala u dvije porodične kuće u selu Dubljani, Grad Trebinje.

Nakon svega je policija izvršila blokadu ovoga područja i pretražila teren, da bi na osnovu svih operativnih saznanja stekli osnov sumnje da je izvršilac svih pet krivičnih djela lice inicijala S.R. iz Trebinja, koga su lišili slobode u petak, 24. marta, oko 13:40 sati, prenose Nezavisne novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije