Hapšenja u Sarajevu: Trojica muškaraca zatečeni sa paketićima droge

1
Radiosarajevo.ba
Hapšenja u Sarajevu: Trojica muškaraca zatečeni sa paketićima droge
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevski policajci u četvrtak su uhapsili tri osobe, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pripadnici Policijske uprave Centar jučer su u 13.45 sati u ulici Terezija u centru Sarajeva uhapsili S. S. (20) iz Sarajeva, nastanjenog u Kaknju.

"Prilikom pretresa kod njega su pronađena četiri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 18.35 sati u ulici Odobašina, također sarajevska općina Centar, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, uhapsili su S. I. (36) iz Doboja, nastanjenog u Sarajevu.

Iz MUP-a KS saopćeno je da su kod 36-godišnjaka prilikom pretresa pronađena dva paketića heroina.

Osumnjičeni je nakon završene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad u četvrtak su u 20.15 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, uhapsili i Dž. M. (28) iz Sarajeva.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića spida i marihuane.

"Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a Dž. M. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije