Napravio lažni profil, obećao usluge pa Travničanki izmamio 900 KM

Radiosarajevo.ba
Napravio lažni profil, obećao usluge pa Travničanki izmamio 900 KM
Foto: Business Magazine / Općina Travnik

Da prevaranti vrebaju na društvenim mrežama, te da su toliko vješti da izmame i novac od žrtve, pokazuje i najnoviji slučaj koji je rasvijetljen na području Srednjebosanskog kantona.

Naime, pripadnici MUP-a SBK uhapsili su muškarca N. B. (39) iz Visoko zbog prevare na Facebooku.

Žrtva, Đ.B. iz Travnika, prevaru je prijavila 10. decembra prošle godine i sve do sada je trajala istraga koja je rezultirala hapšenjem. Navela je da ju je nepoznata osoba oštetila za 900 KM.

Prema informacijama, žrtva se jedno vrijeme dopisivala s N. B., koji je koristio lažni profil na Facebooku. Nakon određenog vremena, počeo joj je tražiti novac obećavajući joj razne usluge, od kojih nije bilo ništa.  Kada je shvatila prevaru, slučaj je prijavila policiji.

„Nemamo podataka da li je uhapšena osoba od ranije poznata policiji s obzirom da nije s našeg područja. Međutim, upravo zbog toga što se dešavaju prevare, objavili smo informaciju kako bi se javnost upoznala da se te stvari dešavaju i da budu oprezni prilikom korištenja društvenih mreža, i da vode računa kada komuniciraju putem Facebooka s nepoznatim. Prevaranti obično koriste lažne profile“, kazao je za Radiosarajevo.ba Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Njie mogao reći kakve je tačno usluge uhapšeni Visočanin obećavao žrtvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije