Završena obdukcija: Pretpostavlja se uzrok smrti preminulih na deponiji Rača

Radiosarajevo.ba
Završena obdukcija: Pretpostavlja se uzrok smrti preminulih na deponiji Rača
Završena je obdukcija tijela lica koja su jučer stradala na deponiji Rača.

„Ono što u ovom momentu možemo reći jeste da je smrt najvjerovatnije nastupila gušenjem. Nakon što Kantonalnom tužilaštvu bude dostavljen Nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine bit će nam poznat tačan uzrok smrti stradalih osoba o čemu ćete biti obaviješteni“, saopćeno je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Sedžad Đerahović (29) i Amir Arnautović (29) iz Gradišta te Husein Delić (30) iz Stranjana poginuli su jučer kopajući ugalj u ilegalnim jamama deponije Rača u Zenici.

Izvor blizak istrazi ispričao je za Nezavisne kako je jama u kojoj su radili ostala bez zraka, nakon čega je došlo do udisanja opasnih gasova i smrti.

"Ispred jame su postavili ventilator koji je ubacivao svjež zrak, ali koji se ugasio nakon što je agregat koji ga je napajao stao. Oni su tada bili već na velikoj dubini i nisu uspjeli da se vrate", kazao je on.

Senad Bašić, aktivista mjesne zajednice Gradišće, na čijem području se deponija nalazi, rekao je okupljenim novinarima da je među stradalima i otac troje djece te da je iza sebe ostavio i trudnu suprugu.

Kazao je kako ovo nije prvi put da se na deponiji desi nesreća.

"Stradanje mladića je velika tragedija jer su poginuli u borbi da zarade dinar i tako prežive", rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije