Tragedija na deponiji: U napuštenom pogonu bio zabranjen rad

Radiosarajevo.ba
Tragedija na deponiji: U napuštenom pogonu bio zabranjen rad
Teška nesreća koja se dogodila jutros na deponiji Rača u Zenici oko 9.10 sati odnijela je tri života.

Naime, oko 8:45 sati zaprimljena je dojava u dispečerski centar Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica o nesretnom slučaju na širem lokalitetu RAČA pri Mjesnoj zajednici Gradišće, odnosno u zatvorenom i napuštenom pogonu RMU Zenica koji je prestao sa radom početkom devedesetih godina prošlog vijeka i u kojem je u više navrata zabranjivan  rad od strane nadležnih Federalnih inspekcija.

U dojavi je navedeno da se radi o tri osobe, koje su kopale ugalj na tom području. Dispečer Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica je odmah obavijestio Hitnu pomoć i Policijsku upravu o nesretnom događaju, a istovremeno je na mjesto nesreće upućeno vatrogasno vozilo sa posadom.

Po dolasku na lice mjesta dvije unesrećene osobe su zatečene na površini, dok je treća osoba bila u jami u kojoj su kopali i iz nje izvlačili ugalj. Nijedna osoba nije davala znakove života. Po dolasku Hitne pomoći, dežurni ljekari su pokušali izvršiti reanimaciju, ali nažalost nisu uspjeli. Policija je obezbjedila lice mjesta, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica je preuzeo rukovođenje uviđajem. Istragom će biti utvrđeni detalji pod kojim okolnostima se desio ovaj nesretni događaj.

Nastradali su DŽ. S. (39 g.),  A. A. (29 g.). i D. H. (33g.)

Nadležne  službe Gradske uprave će obići porodice čiji su članovi  nastradali u nesreći i pružiti potrebnu pomoć, Gradska uprava Grada Zenice uputila je izraze saučešća porodicama koje je zadesila ova nesreća, te su pozvali građane da poštuju upozorenja nadležnih organa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije