Tužilaštvo objavilo nalaz obdukcije i uzrok smrti porodilje na UKC Tuzla

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo objavilo nalaz obdukcije i uzrok smrti porodilje na UKC Tuzla
Foto: Tuzlanski.ba / Tužilaštvo TK / Ilustracija

U nalazu i mišljenju vještaka obducenta, a vezano za uzroke smrti dvadesetogodišnje porodilje koja je preminula 9. marta 2020. godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u UKC-u Tuzli, navedeno je da je smrt nastupila uslijed septičnog šoka a koji je, najvjerovatnije, posljedica infekcije piogenim streptokokom grupe A.

Navodi se ovo u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koje je stiglo danas, četiri dana nakon smrti Belme Isić, čija je tragična sudbina šokirala stanovnike Bosne i Hercegovine.

Oglasili se nadležni nakon smrti porodilje u Tuzli: Da li će iko biti sankcionisan?

"Tužilaštvo je odmah na osnovu izjave muža preminule formiralo predmet, te je u saradnji s MUP-om TK izuzeta sva medicinska dokumentacija koja se odnosi na dvadesetogodišnju djevojku", dodaje se.

Iz Tužilaštva podsjećaju da se poduzimaju sve potrebne istražne radnje, te će biti izdate naredbe za sva potrebna medicinska vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za smrt porodilje.

"Također će se saslušati sve osobe koje imaju neposredna ili posredna saznanja o ovom događaju", naglašeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije