U BiH nakon poroda umrla dvadesetogodišnja majka, Tužilaštvo pokrenulo istragu

J. Ć.
U BiH nakon poroda umrla dvadesetogodišnja majka, Tužilaštvo pokrenulo istragu
Foto: Tuzlanski.ba / Tužilaštvo TK / Ilustracija

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla jučer je nakon poroda preminula 20-godišnja majka tek rođene bebe inicijala B.I. 

Ovu informaciju je putem društvene mreže objavio suprug preminule porodilje, E.I. iz Srebrenika koji je slučaj prijavio Tužilaštvu Tuzlanskog kantona. 

Tim povodom kontaktirali smo Tužilaštvo TK, koji su nam potvrdili da je u ovoj pravosudnoj instituciji još jučer formiran predmet o ovom slučaju

"Suprug preminule došao je direktno u Tužilaštvo TK i prijavio slučaj te dao izjavu dežurnom tužiocu. Odmah je naređena obdukcija preminule porodilje, a u saradnji s MUP-om TK. Tužilaštvo će poduzeti sve potrebne daljnje mjere i radnje ciljem utvrđivanja okolnosti za navedeni događaj", kazao je Admir Arnautović, stručni saradnik za informisanje Tužilaštva TK za portal Radiosarajevo.ba

Prema njegovim riječima, obdukacija je završena a rezultate o uzrocima smrti preminule bit će poznati sutra.

Ove informacije portal Radiosarajevo.ba danas tokom dana više je puta pokušao provjeriti u UKC Tuzla. Međutim, na naše pozive, kako na fiksni broj press službe, tako i na mobilni glasnogovornice Ersije Aščerić-Mujedinović niko nije odgovarao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije