Težak sudar u Dubu: Vozač kamiona poginuo, četiri policajca teže povrijeđena

E. H.
Težak sudar u Dubu: Vozač kamiona poginuo, četiri policajca teže povrijeđena
/ Foto: Policija/Ilustracija
Jutros oko 6 i 40 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u mjestu Dub, općina Rogatica, kada su se sudarila dva vozila, jedno teretno vozilo i vozilo zatvorske policije.

Tom prilikom jedna osoba je poginula, tačnije vozač teretnog vozila čiji identitet još uvijek nije poznat, a četiri policijska službenika zadobila su teže tjelesne povrede, zbog čega su hitno prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Goraždu, potvrdila je u izjavi za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Kako se doznaje, teretno vozilo dolazi iz Travnika, a još uvijek nije poznato odakle je službeno vozilo zatvorske službe. Prilikom sudara jedno vozilo sletjelo je s puta u rijeku Praču, što je dodatno otežalo spasiocima da u izvlačenju povrijeđenih i preminulog.

Saobraćaj je, na ovoj dionici puta Ustiprača – Rogatica, totalno obustavljen u oba pravca, a za vrijeme dok policijski službenici CJB Istočno Sarajevo obavljaju uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije