Teške krađe u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe

0
Radiosarajevo.ba
Teške krađe u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe
SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su uhapsili dvije osobe zbog teške krađe na naročito drzak i opasan način.

"U 10.00 sati, 18. januara  policijski službenici Druge PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1. KZ F BiH (teška krađa na naročito drzak i opasan način), na štetu A.Ć. iz Sarajeva, lišili slobode lice A.O. rođen 1980.godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice je istog dana, nakon izvršene kriminalističke obrade, otpušteno iz službenih prostorija. 

Istog dana u 17.30 sati, policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav. 1. KZ F BiH (teška krađa na naročito drzak i opasan način), lišili slobode lice B.M. rođen 2002. godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju MUP-a KS. 

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije