Tinejdžeri uhapšeni u vezi s napadima na sinagogu u SAD-u

0
Fena
Tinejdžeri uhapšeni u vezi s napadima na sinagogu u SAD-u
Foto: Printscreen / Osumnjičeni ubijen u sukobu s policijom

Dvoje tinejdžera uhapšeno je u Engleskoj u sklopu istrage o incidentu uzimanja talaca u sinagogi u američkoj državi Teksas u subotu.

Britanski državljanin Malik Faisal Akram (44) iz Blackburna ubijen je nakon sukoba s policijom u Colleyvilleu.

Policija nije saopćila koliko godina niti kojeg su spola dvoje uhapšenih u južnom Manchesteru, javlja BBC.

Objavljeni snimci: Na Dodikov miting autobusima pristižu pristalice iz Srbije u pratnji MUP-a RS

Objavljeni snimci: Na Dodikov miting autobusima pristižu pristalice iz Srbije u pratnji MUP-a RS

Zadržani u pritvoru

Policija u Manchestere saopćila je da razgovara s lokalnim zajednicama i nastavlja da pomaže u istrazi SAD-a.

Policija je saopćila da su dvojica tinejdžera uhapšena "u okviru tekuće istrage o napadu" i da su zadržani u pritvoru radi ispitivanja.

Ministrica unutrašnjih poslova Priti Patel rekla je da je ponudila "punu podršku" britanske policije i sigurnosnih službi svom američkom kolegi, Alejandru Mayorkasu, kada su razgovarali u ponedjeljak.

Ona je zastupnicima rekla da se u Velikoj Britaniji poduzima niz mjera kao odgovor na incident, "uključujući mjere za povećanje sigurnosti za jevrejsku zajednicu".

Kupio pištolj

Prema izvorima američke policije, Akram je stigao u zemlju preko njujorškog međunarodnog aerodroma JFK prije dvije sedmice i vjeruje se da je nakon dolaska kupio pištolj korišten u incidentu.

Akramov brat Gulbar potvrdio je njegovu smrt u postu objavljenoj na Facebook stranici muslimanske zajednice u Blackburnu. Izvinio se žrtvama i rekao da je njegov brat patio od psihičkih problema.

Metropolitanska policija ranije je potvrdila da su službenici za borbu protiv terorizma u kontaktu sa američkim vlastima i FBI-em.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije