U WC-u pronašao novac ukraden 2014.: ‘Iz zida je ispalo 500 koverti!‘

0
Radiosarajevo.ba
U WC-u pronašao novac ukraden 2014.: ‘Iz zida je ispalo 500 koverti!‘
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Iz sefa Lakewood Churcha, megacrkve u Houstonu koju vodi istaknuti televanđelist Joel Osteen, prije sedam godina ukradeno je 200.000 dolara u gotovini i 400.000 dolara u čekovima.

Prošloga mjeseca, tačnije 10. novembra, novac su otkrili - ne detektivi ili crkveno osoblje - već vodoinstalater kojega su pozvali da popravi crkveni WC.

"Uklonili smo pločicu i krenuli raditi isto s WC-om, a kad sam maknuo izolaciju, iz zida je ispalo oko 500 koverti! Odmah sam kontaktirao nadzornika održavanja radova nakon čega sam koverte predao crkvi", rekao je vodoinstalater Justin u jutarnjoj emisiji "The Morning Bullpen with George Mo and Erik" radija 100.3 FM, a prenosi Yahoo News.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Policija iz Houstona u petak je potvrdila kako je ovo otkriće povezano s krađom iz 2014. S obzirom da je novac pronađen na posjedu Lakewooda, isti je popisan i dokumentiran te ostavljen crkvi, saopćila je policija te dodala kako se istraga nastavlja, piše Jutarnji.

Krađu iz crkvenoga sefa 2014. godine otkrio je crkveni zaposlenik. Iz Lakewood Churcha tad su saopćili kako su sredstva u potpunosti osigurana.

"S našim osiguravajućim društvom radimo na vraćanju ukradenih sredstava crkvi", rekli su. Crkva i neprofitna organizacija Crime Stoppers of Houston čak su ponudili i 25.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja odgovornih za krađu.

"Dobro bi mi došla neka kompenzacija", rekao je kroz smijeh vodoinstalater komentirajući navode o nagradi.

"Šalu na stranu, niti u jednom trenutku nije mi palo na pamet staviti neku od kuverti u džep. Ja sam pošten čovjek", zaključio je.

"To je bez sumnje bio najjedinstveniji i najnevjerojatniji telefonski poziv koji sam imao u svojoj 25 i više godina dugoj radijskoj karijeri! Usred emisije otišli smo na reklamnu pauzu kako bismo potvrdili da se slušatelj nije šalio. Kad smo se uvjerili da govori istinu, pustili smo ga da nam ispriča svoju priču u eteru.

Vjerujem da je vodoinstalater sigurno razočaran i frustriran jer mu se niko iz crkve ili policije nije javio otkako je pronašao skrovište 10. novembra. Niko mu nije rekao niti hvala, ama baš nikakva spomena o tipu koji im je riješio slučaj koji se vodio punih sedam godina", rekao je radijski voditelj George Lindsey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije