Težak udes na magistralnoj cesti M-5: Jedna osoba poginula, jedna teško povrijeđena

E. H.
Težak udes na magistralnoj cesti M-5: Jedna osoba poginula, jedna teško povrijeđena
Arhiv / Ilustracija
Teška saobraćajna nesreća dogodila se na dionici magistralnog puta M-5 Donji Vakuf - Jajce, kada su se oko podneva u mjestu Torlakovac sudarili jedno putničko i jedno teretno motorno vozilo.

Informacije o ovoj saobraćajnoj nesreći za Radiosarajevo.ba potvrdio je Rusmir Prohan, koji je dodao da je u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći jedna osoba poginula, a da je jedna zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Kako se doznaje prema preliminarnim podacima iz uviđaja, u saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač putničkog motornog vozila, osoba inicijala N. Z. iz Donjeg Vakufa, te se trenutno u Kantonalnoj bolnici Travnik ljekari bore za njegov život.

Njegova suvozačica, osoba inicijala S. Z., zbog zadobivenih povreda preminula je prilikom ukazivanja pomoći u Domu zdravlja Donji Vakuf.

Uviđaj na ovoj dionici puta još uvijek obavljaju policijski službenici krim policije iz Donjeg Vakufa, zbog čega je saobraćaj totalno obustavljen, a nakon uviđaja bit će poznato više detalja o tome pod kojim okolnostima je došlo do nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije