Advokatica fatalne Sunite: Znam da je u teškom psihičkom stanju

0
Radiosarajevo.ba
Advokatica fatalne Sunite: Znam da je u teškom psihičkom stanju
Foto: Arhiv / Sunita Hindić-Bošnjaković

Prema nezvaničnim informacijama, Sunita Hindić koja je osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića, pokušala je preksinoć samoubistvo u Kazneno popravnom zavodu u Mostaru.

Podsjetimo, Hindić je dobila 3.5 godine zatvorske kazne zbog ubistva Mostarca, ugostitelja Ivankovića (55), što se zbilo 4. oktobra 2019. u motelu Villa Ivanković u mjestu Buna kod Mostara. No, Vrhovni sud vratio je predmet kantonalnom na ponovni postupak.

Tragom nezvanične informacije, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je KPZ Mostar gdje nam nisu mogli potvrditi navedenu informaciju.

"To se nije dogodilo", kazali su nam.

Potom smo pozvali i njenu advokaticu Nadu Dalipagić, koja također nije imala informacije da je Sunita pokušala samoubistvo, ali nam je potvrdila da se njena branjenica nalazi u teškom psihičkom stanju.

"U toku sutrašnjeg dana otići ću da posjetim Sunitu Hindić u KPZ Mostar.

Trenutno se Sunita nalazi u jako lošem psihičkom stanju te sam stava da joj je potreban stručni pregled", potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba advokatica Delipagić.

Napomenimo i da je proteklo više od dva mjeseca otkako je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije