Ubistvo Nine Ivankovića: Sunita Hindić osuđena na tri i po godine zatvora

Radiosarajevo.ba
Ubistvo Nine Ivankovića: Sunita Hindić osuđena na tri i po godine zatvora
Foto: Facebook / Sunita Hindić-Bošnjaković

Sunitu Hindić iz Travnika je jutros Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru osudilo na tri i po godine zatvora zbog ubistva 55-godišnjeg biznismena Nine Ivankovića u njegovoj Villi na Buni kod Mostara.

Kako je još od ranije poznato, ovaj 21-godišnjakinja i Ivanković su navodno bili u ljubavnoj vezi, a Sudsko vijeće je ovo djelo okarakteriziralo kao ubistvo iz nehata.

"Još ćemo vidjeti šta ćemo uraditi, ali tek kada dođe pismeni otpravak. Drago mi je da je sud uvažio ono što je odbrana tvrdila od početka, a to je da se radi o ubistvu iz nehata. Kako rekoh, o mogućnostima žalbe i svemu ostalom ćemo odlučiti kada stigne pismeni otpravak", kazala je za Radiosarajevo.ba advokatica osuđene Sunite Hindić Nada Dalipagić.

Tokom sudskog procesa saslušani su brojni svjedoci, među kojima su bili i gosti motela koji su bili u objektu za vrijeme ubistva, službenici Policijske stanice Bugojno gdje se Hindić skrivala nakon ubistva, ali i vještaci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federalne uprave policije koji su vršili pretres mobitela.

Isto tako, priloženo je na stotine materijalnih dokaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije