Fatalna Sunita vraća se u sudnicu - evo i šta je bilo s brakom u zatvoru

2
Radiosarajevo.ba
Fatalna Sunita vraća se u sudnicu - evo i šta je bilo s brakom u zatvoru
Foto: Facebook / Sunita Hindić-Bošnjaković

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo je presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je 22-godišnja Sunita Hindić osuđena na zatvorsku kaznu.

Podsjetimo, Hindić je dobila 3.5 godine zatvorske kazne zbog ubistva Mostarca, ugostitelja Nine Ivankovića (55), što se zbilo 4. oktobra 2019. u motelu Villa Ivanković u mjestu Buna kod Mostara.

Vrhovni sud vratio je predmet kantonalnom na ponovni postupak.

Nada Dalipagić, advokatica Sunite Hindić, za portal Radiosarajevo.ba je potvrdila samo da je dobila rješenje o produženju pritvora.

"Nismo još uvijek dobili odluku Vrhovnog suda o poništenju presude tako da više komentara ne mogu dati", kazala nam je Dalipagić.

Ukidanje presude znači da je Vrhovni sud Federacije BiH, gdje je 20. januara ove godine održana sjednica, uvažio žalbu Tužilaštva HNK. Naime, "fatalna Sunita" se u optužnici teretila da je Ivankovića ubila s umišljajem, no u presudi je istaknuto da ga je ubila iz nehata.

"Nisam imala namjeru da ubijem Ninu Ivanovića. Bili smo u ljubavnoj vezi godinu dana on me je volio i ja sam njega voljela. U početku smo krili vezu jer je bio oženjen. Onda me je kasnije svima predstavljao kao djevojku. U martu sam ostala trudna s Ninom, ali sam imala spontani zbog čega smo bili nesretni. Bili smo zaljubljeni, ne bi mi palo na pamet da tako nešto uradim", rekla je Sunita tada u Vrhovnom sudu FBiH.

Dalipagić je zatražila da se prvostepena presuda potvrdi jer je riječ o nesretnom slučaju, odnosno prouzrokovanju smrti iz nehata. Tužilac Dragan Stupar je zatražio da se presuda Hindić ukine i predmet vrati prvostepenom sudu u Mostaru na ponovno suđenje.

Sunita Hindić (desno) na sudu - undefined

Hindić se, zapravo, prema optužnici teretila da je Ivankovića usmrtila sa umišljajem iz pištolja CZ 7, 65, dok je u presudi izneseno da je ubistvo počinjeno iz nehata.

Dodajmo i da je "fatalna Sunita" iza rešetaka pronašla ljubav koju je htjela krunisati brakom. Naime, odlučila se udati za osuđenika iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar Ferida Suljovića Ćiću (40).

U Upravi KPZ-a Mostar navode da pritvorenici i osuđenici ne mogu imati kontakt unutar zatvora. Kako su se Hindić i Suljović zaljubili i odlučili, zakonski, postati supružnici, za sada nije poznato...

Suljović je nedavno uhapšen u Hrasnici, kod Sarajeva, nakon što se krajem avgusta nije vratio u mostarski zatvor u kojem zbog izvršenja teških krađa „guli“ kaznu od godinu i dva mjeseca. On se na području Sarajeva krio više od tri mjeseca. Suljović je, također, prije više od godinu, zajedno sa još četiri zatvorenika pokušao pobjeći iz mostarskog zatvora u čemu su ih spriječili policajci. Inače, on je ranije, presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Marija Tomasa koje se dogodilo 2010. godine.

Sunita je zahtjev za vjenčanje podnijela Suda. Iz Suda su je poslali u Upravu KP, no u međuvremenu je Suljović iz mostarskog zatvora prebačen u onaj u Zenici pa je zahtjev za sklapanje braka, na kraju - izostao...

Sunita Hindić i Ferid Suljović - undefined

Facebook: Sunita Hindić i Ferid Suljović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije