Sud BiH: Benjamin Spahović negirao krivicu za krivotvorenje novca

Radiosarajevo.ba
Sud BiH: Benjamin Spahović negirao krivicu za krivotvorenje novca
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Benjamina Spahovića u Tužilaštvo KS

Optuženi Benjamin Spahović u Sudu Bosne i Hercegovine u Sarajevu, danas je negirao krivicu za krivotvorenje novca, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba advokat Omar Mehmedbašić.

Advokat Mehmedbašić zastupa Spahovića, ali i ostale optužene Jahju Lokmića iz Sarajeva i Anju Zovko. Sve troje su negirali krivicu.

„Danas je bilo izjašnjene o krivnji. Sve troje su izjavili da nije krivi. Dobit ćemo novog sudiji pa ćemo vidjeti. Ima prijedlog za sporazum, ali o tome kasnije“, dodao je advokat Omar Mehmedbašić za Radiosarajevo.ba.

Savršenog okusa: Recept za finu prhku pitu s jagodama

Savršenog okusa: Recept za finu prhku pitu s jagodama

Benjaminu Spahoviću dvije godine zatvora i zabrana upravljanja motornim vozilom na tri godine

Benjaminu Spahoviću dvije godine zatvora i zabrana upravljanja motornim vozilom na tri godine

Podsjetimo, optuženi Spahović, Lokmić i Zovko se terete da su tokom 2021. godine, krivotvorene novčanice u apoenima od 100 eura te ih kasnije stavljali u opticaj na području Sarajeva, Travnika, Viteza, Busovače i drugih mjesta.

“Optuženi se terete da su, nakon što se prvooptuženi Spahović udružio sa više osoba, radi vršenja krivičnih djela stavljanja u opticaj lažnog novca na području Sarajeva i BiH, navedenoj grupi pristupili optuženi Lokmić i Zovko, te su tokom 2021. godine, nakon što je optuženi Spahović nabavljao veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od 100 eura, vršili plasman krivotvorenih novčanica u platni promet Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva, Travnika, Viteza, Busovače i drugih mjesta.

Istragom je utvrđeno da su optuženi u najmanje osam navrata, na različitim prodajnim mjestima i objektima, u promet plasirali krivotvorene novčanice, uglavnom kupujući robu manje vrijednosti, kako bi dobijali ostatak novca u ispravnim novčanicama.”, navodi se u optužnici.

Benjamin Spahović je nedavno sporazumno priznao krivicu za nesreću na Drveniji u kojoj je teže povrijeđen sin reditelja Danisa Tanovića, Orhan Tanović.

Spahović je napravio sporazum sa Tužilaštvom KS te su mu izrečene dvije godine zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije