Spahoviću dvije godine zatvora za nesreću u kojoj je povrijeđen sin Danisa Tanovića

0
Radiosarajevo.ba
Spahoviću dvije godine zatvora za nesreću u kojoj je povrijeđen sin Danisa Tanovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Benjamina Spahovića u Tužilaštvo KS

Benjamin Spahović na današnjem suđenju u Kantonalnom sudu u Sarajevu pristao je sklopiti sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom KS zbog saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđen Orhan Tanović, sin bh. oskarovca Danisa Tanovića, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Ove informacije je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Sporazum predviđa da će Benjamin Spahović dobiti dvije godine zatvora i tri godine zabrane upravljanja motornim vozilom nakon izlaska na slobodu.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

"Spahović je od prvog dana priznao krivicu. Potpisao je sporazum. Moj klijent nije bio pod utjecajem alkohola niti narkotika prilikom nesreće te da je odmah pozvao hitnu pomoć i policiju", rekao je Mehmedbašić.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 11. februara ove godine u ulici Hamdije Kreševljakovića u sarajevskom naselju Drvenija.

Orhan Tanović se, na svu sreću, gotovo u potpunosti oporavio.

Podsjetimo, 11. februara je Porsche kojim je upravljao Benjamin Spahović udario 16-godišnjeg dječaka Orhana.

Tužilaštvo je teretilo Benjamina Spahovića da je, iako mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, napravio više propusta iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, tako što se kretao nedozvoljenom brzinom od 75,4 km/h u naseljenom mjestu gdje je dozvoljena brzina kretanja 50 km/h, te propustio da zaustavi vozilo ispred pješačkog prijelaza na obilježenom pješačkom prijelazu reguliranom svjetlosnim saobraćajnim znacima na upaljen signal crveno svjetlo na semaforu kao zabrana prolaska za motorna vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije