Određen jednomjesečni pritvor Benjaminu Spahoviću

Radiosarajevo.ba
Određen jednomjesečni pritvor Benjaminu Spahoviću
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Benjamina Spahovića u Tužilaštvo KS

Benjaminu Spahoviću, koji je u petak navečer na Drveniji udario automobilom maloljetnog Orhana, sina Danisa Tanovića, određen je jednomjesečni pritvor.

Ova informacija potvrđena je iz advokatske kancelarije koja brani Spahovića za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Spahović je u subotu navečer predat u nadležnost Tužilaštvu KS, a jučer je zatražen pritvor za njega u trajanju od 30 dana. Općinski sud u Sarajevu je zahtjev Tužilaštva KS odobrio.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Pritvor je zatražen jer se radi o teškom djelu protiv sigurnosti javnog saobraćaja, zatim zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanje dokaza te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, ovim povodom se preko društvenih mreža oglasio i sam Danis Tanović, koji je napisao: 

"Hvala vam svima koji ste uz nas u ovom teškom trenutku. Hvala policajcu koji se zadesio na mjestu nesreće i odmah zatražio pomoć, hvala Hitnoj Pomoći na brzoj intervenciji, hvala osoblju Cum-a I svim doktorima koji su pomogli da Orhan preživi prve kritične trenutke. Nadamo se da će Orhan biti dobro I da će nam se uskoro vratiti. Čuvajte, volite i pazite svoje bližnje", napisao je Tanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije