Pogledajte privođenje Benjamina Spahovića u Tužilaštvo KS

Radiosarajevo.ba
Pogledajte privođenje Benjamina Spahovića u Tužilaštvo KS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Benjamina Spahovića u Tužilaštvo KS

Nakon što je sinoć u 1:40 sati uhapšen Benjamin Spahović, vozač koji je terencem marke Porsche u naselju Drvenija udario tinejdžera (16), danas je priveden u Tužilaštvo KS. 

"Osumnjičen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će se o daljim mjerama prema osumnjičenim", izjavila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevoo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevoo, dbranjena je naša domovina

Podsjetimo, saobraćajna nesreća se desila sinoć oko 21 sat u ulici Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu, uslijed čega je pješak, maloljetnik (16), zadobio teške povrede opasne po život. 

Ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC-a Sarajevo, odakle je upućen na Kliniku za neurohirurgiju UKC Sarajevo, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Kako naš portal saznaje, 16-godišnjak je životno ugrožen i ljekari sa Klinike za neurohirurgiju UKC Sarajevo mu se bore za život.

Spahović je od ranije poznat policiji. Odslužio je godinu i po zatvora nakon što je osuđen zbog pljačke jedne benzinske pumpe.

Kako je izgledao trenutak privođenja Benjamina Spahovića pogledajte u galeriji slika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije