Policija se oglasila nakon teške nesreće u Sarajevu koju je izazvao Benjamin Spahović

Radiosarajevo.ba
Policija se oglasila nakon teške nesreće u Sarajevu koju je izazvao Benjamin Spahović
Foto: A. Ka. / Radiosarajevo.ba / S lica mjesta: U toku uviđaj

U 01:40 sati uhapšen Benjamin Spahović, vozač koji je terencem marke Porsche u naselju Drvenija udario tinejdžera (16), potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Saobraćajna nesreća se desila sinoć u 21:00 sat u ulici Hamdije Kreševljakovića, uslijed čega je pješak zadobio teške tjelesne povrede te je prevezen na Kliniku urgentne medicine. Još nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se saopćenjem o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Sarajevu.

Schmidt upozorava bh. političare: "Rok ističe 1. maja, donesite rješenje o imenovanju Vlade FBiH"

Schmidt upozorava bh. političare: "Rok ističe 1. maja, donesite rješenje o imenovanju Vlade FBiH"

"Dana 11. februara, u 20.55 sati, u ulici Hamdije Kreševljakovića bb, općina Stari Grad, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz maloljetnog lica, pješaka rođen 2005. godine u Sarajevu, od strane putničkog vozila Porsche, registarskih oznaka J26-O-024, vlasništvo E.H., kojim je upravljao vozač B.S. (rođen 1997. godine u Sarajevu).

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške povrede opasne po život, zadobio je pješak, a istom ljekarskom pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, odakle je upućen na Kliniku za neurohirurgiju UKC Sarajevo, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

O ovome je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu koji je zajedno sa policijskim službenicima Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Zbog psotojanja osnovne sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. KZ FBiH (teška krivična djela protiv sigurnsoti ajvnog prometa), a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 332. stav 1 KZ FBiH (ugrožavanje javnog prometa) vozač B.S. je dana 12. februara 2022. godine u 01.40 sati lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad sa dokumentacijom ove saobraćajne nesreće", navodi se u policijskom saopćenju MUP-a KS.

Kako naš portal saznaje, 16-godišnjak je životno ugrožen i ljekari sa Klinike za neurohirurgiju UKC Sarajevo mu se bore za život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije