Subota u Sarajevu: Pljačka, prijetnje pištoljem, hapšenja

0
Radiosarajevo.ba
Subota u Sarajevu: Pljačka, prijetnje pištoljem, hapšenja
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Policija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je izvještaj o događajima od subote, 19. decembra 2020. godine.

Naime, u 4.30 sati policijski službenici Druge PU u ul. Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, uhapsili su osobu D. D, iz Sarajeva, kao i to da je istog dana u 6.30 sati u službenim prostorijama Druge PU, uhapšena osoba M. F, iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. 

"O navedenom obavješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapšena osoba predate je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade navedene osobe otpuštane su iz službenih prostorija Druge PU", saopćeno je iz MUP-a KS.

Istog dana oko 18.30 sati, u sportsku kladionicu BH Play, ulica Trg Barselone općna Novi Grad Sarajevo, od strane jednog NN lica uz prijetnju pištolja, izvršeno je krivično djelo Razbojništvo kojom prilikom je iz kladionice otuđen novac. 

O navedenom obavješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju, rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršioca istog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije