Strašne posljedice nesreće u BiH: Ljekari se još bore za život bebe, otac prevezen u Srbiju

0
Radiosarajevo.ba
Strašne posljedice nesreće u BiH: Ljekari se još bore za život bebe, otac prevezen u Srbiju
Foto: RAS Srbija / UKC RS

Rales Sulejmanović (19) iz Bosanske Gradiške koji se u utorak Peugeotom sudario sa kamionom kod Mrkonjić Grada prevezen je u Urgentni centar Srbija dok je njegova osmomjesečna beba i dalje u teškom stanju i životno ugrožena.

Sulejmanović, njegova supruga (23) i četvoro djece povrijeđeni su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada, a jedno dijete je nažalost podleglo teškim povredama.

Kada je u pitanju stanje ostalih članova ove porodice, majka je smještena u Klinici za ortopediju i traumatologiju i danas, 13. decembra, stabilnog je zdravstvenog stanja.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Dijete starosti pet godina koje je zadobilo prelom nadlaktice, te je smješteno u Kliniku za dječiju hirurgiju gdje je zbrinuto i stabilnog je zdravstvenog stanja. Dijete uzrasta četiri godine koje je zadobilo prelom rebara i povredu bubrega, smješteno je u Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju, te se radi dodatna dijagnostika", rečeno je iz UKC RS.

Također su naveli i da je osmomjesečna beba koja je zadobila teške povrede glave, prelom natkoljenice, i dalje životno ugrožena, te se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju.

Tragedija se dogodila u utorak, 12. decembra u 13.45 sati, na magistralnom putu Banja Luka - Jajce, u mjestu Crna Rijeka.

U nesreći su učestvovali Peugeot, kojim je upravljao Rales Sulejmanović i teretno vozilo Scanija, za čijim upravljačem je bio državljanin Sjeverne Makedonije Nikolče Miloševski (55).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije