Stravični detalji nesreće u Mrkonjić Gradu: Poginulo dijete, šest osoba povrijeđeno

0
Radiosarajevo.ba
Stravični detalji nesreće u Mrkonjić Gradu: Poginulo dijete, šest osoba povrijeđeno
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Maloljetno dijete je poginulo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada kada je došlo do sudara i kamiona.

Povrijeđeno je ukupno šest osoba, od čega su četvoro maloljetna djeca, te njihovi roditelji. Svi su prevezeni u UKC RS i jedno dijete je nažalost preminulo, dok su ostali članovi porodice zadržani na liječenju i stepen njihovih povreda zasada nije poznat.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci navode da se nesreća dogodila u 13.25 na magistralnom putu Banja Luka – Jajce.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

"U nesreći su učestvovali putnički automobil kojim je upravo Rales Sulejmanović (19) iz Gradiške i kamion za čijim volanom je bio Nikolče Miloševski iz Makedonije. U nesreći je tjelesne povrede zadobio vozač automobila, njegovo četvoro maloljetne djece i supruga. Nažalost, jedno dijete je podleglo", navode u OJT Banja Luka.

Dodaju da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Miroslav Kotur, zajedno sa policijskim službenicima PU Mrkonjić Grad, piše portal srpskainfo

"Tužilac je naložio da se sprovedu sve istražne mjere i radnje kako bi se utvrdio tačan uzrok i okolnosti nesreće. Naložena je i obdukcija preminulog djeteta koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS", navode u OJT Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije