Šta se poduzima u potrazi za Omerović, Gluhićem, Kneževićem i dječakom iz Žepča

B. R.
Šta se poduzima u potrazi za Omerović, Gluhićem, Kneževićem i dječakom iz Žepča
Foto: FUCZ / Policija / GSS / Saliha Omerović; Almir Gluhić; Mićo Knežević; Begov Han

Među posljednjim osobama čiji je nestanak prijavljen u Bosni i Hercegovini su Saliha Omerović sa Ilidže, Almir Gluhić iz Zavidovića, šestogodišnji dječak iz Begovog Hana kod Žepča i Mićo Knežević iz Drvara.

Portal Radiosarajevo.ba je provjerio da li nadležni imaju nove informacije o ovim osobama i šta čine u cilju njihovog pronalaska.

Nestanak Omerović je porodica prijavila 15. aprila na području Srebrenice gdje je bila u posjeti porodici. Posljednji put je viđena u blizini Potočarske rijeke u mjestu Milačevići gdje je čuvala ovce.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar je za portal Radiosarajevo.ba je poručio da se za njom još traga uz pomoć drugih institucija, ali da ne raspolažu novim informacijama koje bi doprinijele njenom pronalaženju.

Za Gluhićem se traga od 2. maja.

Potraga je bila usmjerena na korito rijeke Bosne. Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite su na obali ove rijeke u mjestu Porobići pronašli njegovu odjeću i druge lične stvari.

Skoro dvije sedmice poslije, tačnije 15. maja je uslijedila potraga za šestogodišnjim dječakom iz Begovog Hana kod Žepča koji je upao u nabujali potok tokom posljednjih poplava u Bosni i Hercegovini.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić je za portal Radiosarajevo.ba je ukazala da se još traga za ove dvije osobe i da potraga neće biti okončana dok se oni ne pronađu.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona 10 je prijavljen nestanak 77-godišnjeg Miće Kneževića iz Drvara koji se 5. jula iz Medicinskog centra u Livnu udaljio u nepoznatom pravcu.

On je samovoljno napustio interni odjel bolnice, te od tada traje potraga za njim.

"Nakon što je napustio bolnicu nakon 14 sati, na dvije ili tri sigurnosne kamere smo ga vidjeli. Već poslije 14:30 sati mu se gubi svaki trag. Od tada do danas traju non-stop potrage, prije svega zajedno sa obiltelji i Gorskom službom spašavanja", kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 za portal Radiosarajevo.ba.

Naglasili su da su u potrazi učestvovali specijalna policija, krim policija, temeljna i plava policija, kao i vatrogasci. Nije izostala podrška ni građana.

Kako su naveli, nažalost nisu uspjeli pronaći ni trag na osnovu kojeg bi mogli usmjeriti potragu.

Podsjetili su da je danas održana press konferencija na kojoj su načelnik Policijske uprave Livno Robert Vidović i zapovjednik Profesionalne brigade Livno Damir Marijan obrazložili aktivnosti potrage, te potvrdili da će ona biti nastavljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije